13 Ιαν

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

1. Θα πρέπει να έχετε φροντίσει έγκαιρα ώστε ο χειμώνας να σας βρει με καινούργια ελαστικά εάν τα υπάρχοντα είναι ταλαιπωρημένα και πολυκαιρισμένα.
2. Κατά την έναρξη της βροχής ο δρόμος γίνεται ολισθηρός. Στα πρώτα λεπτά της βροχής θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε διότι η σκόνη και τα λάδια του δρόμου αναμειγνύονται με το νερό που πέφτει και δημιουργούν ένα στρώμα, «γλίτσα» που μπορεί να οδηγήσει σε απότομη και ανεξέλεγκτη απώλεια πρόσφυσης του οχήματος

3. Τα στάσιμα νερά της βροχής μπορεί να κρύβουν από παγίδες. Όταν περνάτε μέσα από λακκούβες με νερό μειώνετε την ταχύτητά σας διότι μπορεί να έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα και να υπάρχει κάποιο σαθρό σημείο το οποίο θα προκαλεσει προβλημα στα ελαστικά σας η καποια επιπλεον βλαβη σε μηχανικα σημεια του αυτοκινητου. Επίσης περνώντας μέσα από νερά, τα φρένα μπορεί να βραχούν και να μειωθει παροδικά την ικανότητα ακινητοποίησης.
4. Όταν υπάρχει παρατεταμένη βροχόπτωση και εσείς οδηγείτε για ώρα μέσα σε αυτές τις συνθήκες να θυμάστε ότι η κόπωση αυξάνει σημαντικά. Το νερό στο οδόστρωμα αντανακλά το φως των διερχομένων αυτοκινήτων ή του περιβάλλοντος, το οποίο επιβαρύνει την όραση του οδηγού. Καλό θα ήταν να πραγματοποιούνται συχνές στάσεις.

Καταχωρήθηκε στο: Συμβουλές

Σχόλια (Καμία αταπόκριση )

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

ΜΑΤΖΩΡΟΣ AUTO CENTER © 2018. All Rights Reserved.
Designed by